Scroll naar beneden

3/11

Susan van Kruijsbergen

Group Manager Duurzaamheid KPG

‘Ik zie duurzaamheid niet als een vak, het is een overtuiging. Als je eenmaal inziet dat duurzaamheid belangrijk is, dan kun je er niet meer omheen.’

Hoe we dat doen staat in onze duurzaamheidsstrategie RESPECT, daarin richten we ons op zeven focusgebieden. Deze focusgebieden zijn daarom de basis van dit duurzaamheidsverslag.

RESPECT

RESPECT

Duurzaam verpakken
met RESPECT

De focusgebieden van RESPECT vormen een meer concrete uitwerking van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s).  Van de in totaal 17 doelen hebben we een selectie gemaakt van 4 SDG’s, omdat dit volgens ons de belangrijkste onderdelen zijn waar wij direct invloed op hebben en waar wij dus echt een verandering in gang kunnen zetten.

Wij willen onderdeel zijn van de oplossing voor een wereldwijd probleem. Met onze kennis en ervaring kunnen wij het verschil maken in de wereld van verpakkingen.

Een eerlijke en duurzame  Supply-Chain door:

        Het ondersteunen van lokale initiatieven.

        Het actief nastreven van goede en eerlijke
        arbeidsvoorwaarden in onze gehele keten.


 

Onze  milieu-impact verlagen door:    

        Ons productassortiment te verduurzamen.

        Circulaire systemen te ontwikkelen.

        Onze operationele footprint te verlagen.
 

We hebben onszelf
twee hoofddoelen gesteld:

MONDIAAL KOMPAS
Sustainable Development Goals
We willen de verspilling van verpakkingen terugdringen en betere alternatieven ontwikkelen. Innoveren. Door focus aan te brengen, duurzamere alternatieven aan te bieden en volop in te zetten op reduce, recycle en reuse. Uiteraard hebben we daarbij ook oog voor het sociale aspect.