Een groot deel van ons assortiment maken we op maat voor onze klanten. Onze accountmanager bespreekt de mogelijkheden met de klant, waarna de klant kiest welke producten hij afneemt. Zo bepaalt de klant uiteindelijk de mate van duurzaamheid van de producten. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om klanten zo goed mogelijk voor te lichten over de impact van producten en de mogelijkheden om deze impact te beperken.

‘Met onze assortimentsindeling betrekken we naast medewerkers, ook klanten stap voor stap bij het verduurzamen van hun verpakkingskeuzes.’

TERUG NAAR HOOFDSCHERM

'We streven naar een duurzamer productassortiment. Daarom is het belangrijk dat de assortimentsindeling ons inzicht geeft in de mate van duurzaamheid van onze producten.'

Met de assortimentsindeling hebben we een gezamenlijke taal ontwikkeld, waarmee we eenvoudig inzichtelijk maken hoe het assortiment van een divisie, productgroep of klant ervoor staat. Afgelopen jaar is de assortimentsindeling inhoudelijk geüpdatet met nieuwe inzichten en wet- en regelgeving. Dit doen we jaarlijks om ervoor te zorgen dat de tool zo actueel mogelijk is.

De assortimentsindeling is gebaseerd op de geldende wetgeving en richtlijnen. Factoren zoals recyclebaarheid, certificeringen en gerecycled materiaal zijn allemaal van invloed op de prestaties van een product binnen onze assortimentsindeling.

Susan van Kruijsbergen:

Duurzame assortimentsindeling