We zoeken actief naar duurzamere alternatieven voor onze verpakkingen

TERUG NAAR HOOFDSCHERM

‘Voor mij is de planeet een van de belangrijkste stakeholders. Door haar mee te nemen in onze stakeholderanalyse, dwing ik mezelf om na te denken over de impact van elke beslissing die ik neem.’

Dit is ons tweede duurzaamheidsverslag. Ik ben zeer gemotiveerd om de plannen en doelstellingen die er liggen verder te brengen. Onze agenda voor 2024 is gericht op het bieden van nog meer duurzame alternatieven, het verhogen van het percentage BSCI-deelnemende leveranciers waarmee we samenwerken en het voortzetten van de implementatie van onze RESPECT-strategie. Met als uiteindelijk doel om onze klanten maximaal te ondersteunen in hun duurzaamheidsreis.

‘Steeds vaker is duurzaamheid een belangrijke voorwaarde. De combinatie van functionaliteit én het nemen van onze verantwoordelijkheid is een boeiend maar complex vraagstuk.’

Bij Paardekooper hebben we een passie voor verpakkingen. Dat is niet voor niets. Verpakkingen kennen vele functies; ze beschermen, conserveren en dragen maximaal bij aan merkbeleving. Steeds vaker is duurzaamheid hierbij een belangrijke voorwaarde. De combinatie van functionaliteit én het nemen van onze verantwoordelijkheid is een boeiend maar complex vraagstuk.

Ian Rasmussen
CEO van Koninklijke Paardekooper Group

Als natuurliefhebber en fervent kitesurfer raakt het mij persoonlijk als ik verpakkingen in de natuur of de zee aantref. Tegelijkertijd motiveert het mij juist om de impact en footprint van onze producten te verminderen om zo milieuschade te beperken en het gebruik van natuurlijke grondstoffen te minimaliseren. De dualiteit van het belang van verpakkingen versus de negatieve kanten van verpakkingen vereisen actie. Acties gebaseerd op inzichten en kennis. Paardekooper beschikt over de benodigde kennis. Het is onze missie om deze kennis te gebruiken om onze klanten te ondersteunen bij hun verpakkingsvraagstukken en zo samen de schadelijke impact te verlagen, en verpakkingen zo in te zetten dat ze maximaal van waarde zijn, zonder negatieve effecten op het milieu en de mens. Deze missie en de gedrevenheid op dit onderwerp waren voor mij belangrijke redenen om vorig jaar als CEO bij Paardekooper aan de slag te gaan.