Daarnaast heeft PVC een hoge milieu-impact en staat het om deze reden in onze assortimentsindeling in de categorie uitfaseren. rPET tape heeft dezelfde kleefeigenschappen als andere soorten tape, maar met een lagere milieu-impact. Hoe een klein product een groot verschil kan maken!

Meer bereiken met minder

Samen met onze klant Wibra
brachten we het complete e-commerce verpakkingsproces in kaart en hebben we een nieuw voorstel gedaan op basis van onze Packaging Cost Challenge (PCC).

Hierin zijn alle kosten van het totale verpakkingsproces meegenomen, waarbij we rekening houden met duurzaamheidseisen, efficiënte verwerking, logistiek en de kwaliteit van de verzendverpakking. Wibra koos voor plastic luchtzakjes, gemaakt van minimaal 50% gerecycled materiaal. De winst ten opzichte van opvulmateriaal van papier?

  • 90% gewichtsdaling

  • 10 keer minder wisselen van opvulmateriaal

Wibra bespaart hierdoor maar liefst 92% op materiaalhandling en 52% aan kosten.

Het afgelopen jaar hebben we ons assortiment foodverpakkingen van bagasse verder uitgebreid. ‘Bagasse is een uitstekende keuze als je gaat voor duurzamere materialen. Als je kijkt naar natuurlijke materialen, staan de borden en bakjes van bagasse qua eigenschappen, toepassingen en gebruiksgemak ver bovenaan', aldus bagasse-expert Nicole van Dinther.

TERUG NAAR HOOFDSCHERM

Zó verduurzamen wij de wereld van verpakkingen:

Ruim 10% materiaalreductie in kratzakken

In de voedselverwerkende industrie staat voedselveiligheid voorop, waardoor het toepassen van gerecycled materiaal niet altijd mogelijk is.
De Ecoliner kratzakken worden gemaakt uit virgin polyethyleen. Hier konden we verduurzamen door het ontwerp aan te passen. Door de hoeken van de zak af te halen, besparen we ruim 10% materiaal. 

Onze bagasse-expert Nicole van Dinther

‘Met plezier werken
aan de omslag naar duurzamere materialen.’

rPET tape met 85% gerecycled materiaal

Tape is een onmisbaar en veel gebruikt hulpmiddel in verschillende industrieën. rPET tape is gemaakt van gerecycled polyethyleentereftalaat (rPET) materiaal en wordt gemaakt van plastic flessen en is daarmee een duurzamer alternatief voor traditionele tapes gemaakt van niet-gerecyclede materialen als PVC.

Recy Clear

Eerder lanceerden we al Recy hoezen die gemaakt worden van gebruikte bloemen- en plantenhoezen en rekfolie dat op de Nederlandse bloemenveilingen wordt ingezameld. Afgelopen jaar introduceerden we Recy Clear. Deze bloemenhoezen zijn transparant waardoor bloemen in al hun pracht te zien zijn. De hoes bestaat in twee varianten, gemaakt van 70% of 97% post-consumer gerecycled plastic afval.

Een nieuwe kijk op verpakken