Op weg naar een duurzamer assortiment

Schwartzmans is een familiebedrijf en totaalleverancier van schoonmaakmiddelen en -materialen. Optimale (klant)relaties staan voor het bedrijf centraal, ook met leveranciers zoals Paardekooper. Dit is
de reden dat zij samen met ons het duurzaamheidstraject zijn aangegaan.

‘Wij zijn er trots op
dat het ons echt gaat om verduurzamen, omzet en winst zijn hieraan ondergeschikt. We willen de mindset veranderen.

TERUG NAAR HOOFDSCHERM

‘Duurzaamheid is voor Schwartzmans een voorwaarde voor een wederzijdse relatie.
De samenwerking met Paardekooper is voor
ons heel waardevol, doordat Paardekooper zich optimaal inzet om de hele keten te bewegen
naar duurzamere keuzes.’

Dankzij de evaluatie op basis van de assortimentsindeling kreeg Schwartzmans waardevolle inzichten. Hierdoor vervingen zij onder andere per direct kunststof tape om dozen te sluiten door de papieren versie. Ook nemen zij steeds meer duurzamere producten in hun assortiment op, zoals afvalzakken van gerecycled materiaal in plaats van virgin materiaal. Het uitleggen van deze verandering naar hun eindklanten is nog wel uitdagend. Maar tijdens persoonlijke gesprekken brengt Schwartzmans hun klanten op de hoogte van de duurzame keuzes die zij maakt.

Toch blijven er nog genoeg uitdagingen voor het realiseren van een duurzaam assortiment. Het liefst ziet Schwartzmans een Europees systeem dat aangeeft in welke mate een artikel duurzaam is. Vergelijkbaar met wat al bestaat voor witgoed of in de huizenmarkt. Zolang een dergelijk systeem ontbreekt, moeten we zelf een systeem bouwen dat klanten voorziet van de juiste informatie over duurzaamheid.

William Schwartzmans, directeur Schwartzmans:

Samenwerken aan verduurzaming