Samen met onze klanten onderzoeken we de beste manieren om bekers en servies terug te krijgen, of het nu gaat om hergebruik of recycling. Daarnaast adviseren we ook om te onderzoeken of er subsidies beschikbaar zijn om je bedrijf duurzamer te organiseren en je afvalstroom te verminderen.

Herbruikbaar servies op Into The Great Wide Open

Recycling

  • In 2025 is het minimaal vereiste retourpercentage 80%.

  • Op gesloten (evenementen) locaties zijn retourpercentages rond 90% mogelijk indien gebruik wordt gemaakt van retourincentives (B2C), danwel goede uitrol in de organisatie (B2B).

  • In 2024 zamelde onze partner CircularPET 84.000 kg (r)PET-bekers in; zo’n 84% kwam retour.

Wat we in 2024 zagen bij herbruikbaar servies:

  • Retourpercentages van 95% zijn mogelijk met statiegeld of andere retourprikkels.

  • In gesloten B2B-omgevingen kunnen we zelfs 98% retour behalen, mits het systeem goed is opgezet met voldoende inzamelbakken en duidelijke communicatie.

  • Van de verpakkingen die wij in 2024 verhuurden, werd gemiddeld 93% retourgebracht.

‘Om hergebruik te stimuleren,
maken we gebruik van innovatieve inzamelopties.’

Herbruikbare
bekers en servies

Om hergebruik te stimuleren, maken we gebruik van innovatieve inzamelopties. Smartbins, bijvoorbeeld, herkennen verpakkingen met RFID-tags en maken statiegeldsystemen mogelijk. Wanneer consumenten een beker terugbrengen, wordt het statiegeld automatisch teruggestort. Dit moedigt het terugbrengen van verpakkingen aan, verkleint fraude en vermindert de behoefte aan extra personeel.

Een van de krachtigste manieren om impact te verkleinen, is door herbruikbare bekers en servies te gebruiken. Paardekooper biedt hiervoor een breed scala aan oplossingen, zowel voor huur als aankoop.

Naast hergebruik is recycling een belangrijke pijler in het beheer van verpakkingen. Voorbeelden van recyclinginitiatieven zijn de recycling van kartonnen koffiebekers en (r)PET bekers. Deze bekers kunnen worden ingezameld en gerecycled tot nieuwe producten; wat bijdraagt aan afvalreductie en zwerfafval voorkomt.

De toekomst van voedsel- en drankverpakkingen is circulair en duurzaam. Door herbruikbare systemen, slimme inzamelsystemen zoals smartbins en RFID-bekers in te zetten, kunnen we de milieu-impact van verpakkingen drastisch verlagen. Ook recycling speelt een sleutelrol door de kringloop te sluiten en afval te verminderen.