Scroll naar beneden

Paardekooper neemt 
een moedig besluit.

SUP-wetgeving:
minder wegwerp, meer hergebruik.

Afvalbeheerbijdrage 

Verbod op gebruik PFASNiels Remmerswaal
Programma manager KPGKinderboekenweek
Gi-ga-groen! Wat moet je na gebruik met een verpakking doen?


Om kinderen bewust te maken van afval in hun omgeving en enthousiast te maken om mee te doen, creëerden we een bingokaart met artikelen die in zwerfafval voorkomen. Veel van onze collega’s trokken er met het gezin op uit. Gewapend met afvalzakken, grijpers én de ‘zwerfie bingokaart’. Zo maken we samen de wereld een stukje schoner en leren we kinderen van jongs af aan dat afval niet op straat hoort. 


In 2022 deden wij mee aan World Clean Up Day. Collega’s en andere geïnteresseerden konden gratis ‘no time to waste’ PowerSterko afvalzakken aanvragen om daarmee zwerfafval op te ruimen.

Deelname World Clean Up Day 2022Daarom geven we sinds 2021 RESPECT trainingen aan onze collega’s. De training werd in 2022 door ruim 220 collega’s gevolgd. We leren wat RESPECT voor onze organisatie betekent en waarom we dit doen. Aan de hand van onze assortimentsindeling laten we zien hoe we dit doen. Maar we zijn ook realistisch: we hebben nog een lange weg te gaan en daar is ieders hulp hard bij nodig. Ons doel is dat het voor iedereen duidelijk wordt welke bijdrage zij zelf dagelijks kunnen leveren aan de duurzame ambitie van onze organisatie.


Voor interne scholing van onze collega’s hebben we ons online platform ‘Paardekooper Academy’.

 PK Academy


Duurzaamheid is een mindset. 
Een haalbare duurzaamheids-strategie is een gedragen duurzaamheidsstrategie.

EDUCATION INTERN

RESPECT training Verpakkers van de toekomst


 We besteden graag aandacht aan kennisdeling met de volgende generatie verpakkers. Studenten van de opleiding Product Design van de Hogeschool van Amsterdam bezochten in september 2022 Paardekooper Experience. Voor het vak Verpakkingstechnologie moesten zij een ontwerp maken voor het verbeteren van kunststof voedselverpakkingen in opdracht van verschillende bedrijven.


Het speelveld van verpakkingen wordt steeds complexer. Er komt steeds meer wetgeving op onze sector af. Als bedrijf proberen we ons zo goed mogelijk voor te bereiden op de toekomst.

VAK VAN EXPERTS
We nemen onze klanten mee in al deze ontwikkelingen door hen proactief te informeren over de belangrijkste ontwikkelingen.


‘We helpen onze klanten bij complexe verpakkingsvraagstukken, onder andere als gevolg van veranderde wet- en regelgeving. Pas als je weet wat er daadwerkelijk speelt, kun je de juiste koers bepalen.’

Zonder kennis
geen impact

CartoPaper aardappelverpakking Tuinderij Waog

8/11

EDUCATION

EDUCATION

Naast het verkopen van verpakkingen, leveren we
waarde in de vorm van (pro)actief advies en kennisdeling.
Kennis is ons belangrijkste bezit.
Daarom investeren we
volop in educatie. In het belang van onze eigen ontwikkeling én dat van onze mensen en klanten. Van wet- en regelgeving en innovatieve technologieën tot consumententrends
en marktontwikkelingen.