In 2024 ligt de nadruk op het verder uitwerken van onze aanpak en inzicht op deze thema’s. Het doel is om op ieder thema onze impact meetbaar te maken, doelstellingen vast te stellen en met concrete actieplannen te werken aan verbetering.
Ontwikkeling medewerkers
Aandacht voor opleiding van medewerkers blijft belangrijk, uiteindelijk moet elke medewerker helder
Circulaire ketenpartner
Het aanbod aan circulaire producten zal de komende jaren steeds verder groeien. We gaan partnerschappen aan waar nodig en doen gezamenlijk ervaring op om een steeds groter deel van onze omzet uit circulaire ketens te halen. Ook maken we dit meetbaar en bepalen we onze doelstellingen hierop.
Duurzaam productassortiment
Steeds meer salescollega’s van de divisies Food & Services en Agri & Industry worden getraind op de assortimentsindeling. Zodra het nieuwe ERP systeem in de Horti divisie is geïmplementeerd, starten we ook daar met de implementatie van de assortimentsindeling, zodat zij deze voor klanten kunnen benutten. Vervolgens richten we ons op het zetten van KPI’s hierop.
Business integriteit en transparantie
Voor 2024 dus voldoende grote projecten om aan te werken. Al ligt het grootste effect misschien wel in wat onze medewerkers dagelijks met enthousiasme doen. Elke dag opnieuw zijn wij op zoek naar duurzamere producten en materialen, stimuleren we onze klanten om nog duurzamere keuzes te maken en zetten we ons in om samen met al onze partners de verpakkingsketens te verduurzamen.
Na de focus op sociale veiligheid afgelopen jaar blijven we aandacht vragen voor onze interne normen en waarden. Ook gaan we aan de slag met het uitwerken van onze werkprocessen, verantwoordelijkheden en interne controles op de duurzaamheidsdata.
Eerlijke arbeidsomstandigheden in de keten
Komend jaar bepalen we de duurzaam inkopen aanpak voor al onze leveranciers, zodat we bij al onze inkopen duurzaamheidscriteria meenemen. Parallel hieraan onderzoeken we in welke ketens onze grootste risico’s zitten, waardoor we onze aanpak nog meer kunnen richten op het maken van de grootste impact.
Paardekooper wil duurzaamheid voor een breed publiek toegankelijk en begrijpelijk maken. Wij hopen dat dit verslag daar voor jou aan heeft bijgedragen. Heb je een idee, tip, vraag of opmerking neem dan contact met ons op via:
Wil je gedurende het jaar op de hoogte blijven van duurzaamheid bij Paardekooper?
Dit verslag heeft betrekking op de periode 1 januari 2023 tot en met 31 december 2023. Tenzij anders aangegeven hebben de resultaten betrekking op de volledige (internationale) activiteiten van de Koninklijke Paardekooper Group.
Zodra de berekening van de CO2-footprint van onze producten en keten (scope 3) gereed is, stellen we een actieplan ter reductie op én bepalen wij onze reductiedoelstelling hierop. Dit is één van onze grootste prioriteiten voor 2024.
hebben hoe hij of zij in de eigen functie bijdraagt aan duurzaamheid. Ook de veiligheid van de werkomgeving en het meetbaar maken daarvan heeft op dit moment de aandacht.
In de themahoofdstukken besteedden we al aandacht aan waar we op dit moment aan werken, samengevat zetten we de volgende stappen:
REALISATIE
Gabrielle Fabbro Susan van Kruijsbergen Nicolette van der Mark Paul van Rijn Thea van Unen Yvette van ’t Veer Merel de Vries
Verdere dank aan
Annemieke de Been Alan Campbell Randy Carrion Nicole van Dinther Leo van der Meer Lyanne Paardekooper Ian Rasmussen Elske Schotte William Schwartzmans Loek Waegemakers
TEKST
Atelier Blanco
Publicatiedatum APRIL 2024
DESIGN
Philip Andrews Jolien van Beek Isabel van der Velden, Atelier Blanco
VIDEO
West Country Media
Fotografie
Britta van der Linde
Daisy de Pater, Daisy Fotografie
Juliette Slijp
Fleur van der Spek
Denise Zwinkels
Gabrielle Fabbro Susan van Kruijsbergen Nicolette van der Mark Thea van Unen Merel de Vries
REDACTIE
Dit verslag is niet extern geverifieerd. We richten ons momenteel op het implementeren van beleid en behalen van resultaten. We werken hiermee wel toe naar toekomstige externe verificatie.
We zetten onze strategie
door in de toekomst
6/6
We werken continu aan de verdere voorbereiding op Europese wetgeving over niet-financiële verslaglegging (CSRD). Dit doen we samen met relevante afdelingen in de organisatie, in samenwerking met Finance. Jaarlijks delen wij onze voortgang in het duurzaamheidsverslag. Met dit tweede duurzaamheidsverslag maken we weer mooie stappen richting een CSRD-proof verslag, onder andere door onze rapportage te focussen op de 6 materiële thema’s.